0002mq0n_w
0002mq0n_w | © Bulls

Orgasmen trimmer hjernen bedre enn sudoku

Published:
Last updated:

Mange trimmer hodet med for eksempel kryssord eller sudoku, men isteden burde man heller ta seg en aldri så liten hyrdestund.

Det er nemlig mye bedre trim for de små grå. Det hevder i hvert fall den amerikanske hjerneforskeren og psykologen Barry Komisaruk ved Rutgers University i New Jersey, USA. Han har i lang tid forsket på hvordan orgasmer påvirker hjernen, og har blant annet kartlagt hvilke deler av hjernen som aktiveres under en orgasme.

Komisaruk mener en orgasme øker aktiviteten i mye større deler av hjernen enn sudoku, som bare aktiverer avgrensede områder.

«En orgasme øker blodtilstrømmingen til hjernen kraftig, noe som tilfører oksygen og næringsstoffer,» sier han til den britiske avisen Daily Mail.
 
Kvinner kan oppnå orgasme bare ved å tenke seg til det.

Forskeren har siden 60-tallet arbeidet med kvinnelig orgasme og sett på hvordan den påvirker hjernen. Han mener at kvinnens orgasme i stor grad styres av hjernen og hennes mentale tenning, og mener at kvinner kan oppnå orgasme bare ved å tenke seg til det. Komisaruk, som blant annet er forfatteren bak boken «The Science of Orgasm», forteller at den berømte orgasme-scenen i filmen «Da han møtte Henne» (When Harry met Sally), absolutt ikke er utenkelig i virkeligheten.

«Vi blir stadig mer overasket over hvor sterk tankens kraft faktisk kan være,» sier han i et intervju med det amerikanske TV-showet The Balancing Act.

 
Les også:
Sex skaper nye hjerneceller
- også for hundreåringer

Hjernen stimuleres av alt som skaper lyst og glede. Slik bidrar også god sex til at det dannes nye hjerneceller - også for hundreåringer.

Nakenbilder stimulerer hjernen
Finske forskere har oppdaget at nakenbilder gjør hjernen i stand til å jobbe mer effektivt! Bilder av biler hadde ikke samme gunstige virkning.

Orgasmegløden senker stressnivået
Forskere ved UCLA bekrefter at seksualiteten har en positiv effekt på helsa vår.


Sex gjør oss yngre
Fordi sex frigjør hormonet endorfin i hjernen, bidar høyt seksuelt aktivitetsnivå til at vi kan se yngre ut enn hva alderen skulle tilsi.

Halvparten av norske kvinner
faker orgasme

52 prosent av kvinnene som har deltatt i RFSUs undersøkelse ”Sex og Kondom og Sånn 2016” sier de har faket orgasme.


Fra Cupidos arkiv: Seksualitet
Som voksen i dag har du sannsynligvis fått mangelfull seksualundervisning. Uansett kan det vel være smart med litt påfyll.

Related Articles