000bb8h6_w
000bb8h6_w | © Bulls

Øynene avslører legning

Published:
Last updated:

Amerikanske forskere mener at en persons øyne også kan avsløre ens seksuelle legning. Det forskes på så mangt.

Med et spesialbygd kamera med infrarød linse har forskerne målt endringer i pupillene hos testpersoner mens de så på erotiske filmer. Den seksuelle legningen pupillene antydet, samsvarte i de fleste tilfellene med legningen testpersonene oppga.

«Vi ville finne et mål på seksuell legning som ikke er basert på bevisste prosesser. Vi prøvde å finne en måte å måle dette på som ikke var for påtrengende,» sier leder av studien, Gerulf Rieger, fra Cornell University i USA, til ABC News.

Testgruppa bestod av 325 personer – 165 menn og 160 kvinner. Alle var i alderen 20-35 år, og oppga at de hadde en legning innenfor heterofili, bifili og homofili.

«Dette er første gang man har målt seksuell legning ut fra hvordan pupillene utvider seg,» sier Leif Edward Ottesen Kennair, førsteamanuensis i psykologi ved NTNU, til NRK.

Det er ikke overraskende at forskerne fant at pupillene til heterofile menn utvidet seg da de så på erotiske videoer av kvinner, mens pupillene til homofile menn utvidet seg da de så på videoer av menn.

Biseksuelle reagerte på begge kjønn
Det mest interessante med undersøkelsen er kanskje at den bekrefter at biseksuelle tenner på begge kjønn. Det er i USA tidligere publisert kontroversielle data som kan tyde på det motsatte.

Den nye underssøkelsen konkluderer med at pupillene til biseksuelle menn reagerte på begge kjønn.

Related Articles