Impotens kan varsle hjertesykdom

Published:
Last updated:

Ved ereksjonssvikt, eller impotens, er det viktig å oppsøkte lege for å få undersøkt om årsaken er en begynnende hjerte- og karsykdom.

«En tilkommet ereksjonssvikt, uten annen forklaring, er et viktig tegn på at du kan ha et hjerte- og karproblem,» sier urolog Raymond Mortensen ved Urologi Nord til Dagbladet.no.

Et hjerte- og karproblem kan ofte tette de små blodkarene i penis, og dette klan igjen føre til ereksjonssvikt.
 
«Ereksjonsproblemer er derfor ikke bare et sosialt problem, men kan også være et tegn på alvorlig sykdom,» sier Mortensen.

 
Advarsel ved bruk av potensmidler
  • Menn med alvorlig eller raskt inntruffet ereksjonssvikt skal alltid oppsøke lege. Potenssvikten kan være et symptom på andre medisinske lidelser som bør utredes.
  • Har du hjertetrøbbel (eller befinner deg i risikosonen) eller er i dårlig fysisk form, skal du selvfølgelig følges opp med regelmessig legesjekk – uansett om du bruker potensmiddel eller ikke!
  • Potensmidler, enten de er naturlige eller syntetiske, bruker du ikke hvis du har angina pectoris og bruker nitroglycerin.
  • Selv om du bruker naturlige midler skal du ved akutt hjertesvikt alltid oppgi til helsepersonell at du bruker potensmiddel.

Related Articles