"Gomco Clamp", et instrument som brukes av leger ved omskjæring av guttebarn i USA. | © Bulls

Problemer når forhud kuttes

Published:
Last updated:

Dansk professor påviser at omskjæring av menn påvirker både menn og kvinners seksuelle helse.

En tredjedel av verdens menn er omskåret, for det meste på grunn av religiøse eller kulturelle årsaker. Frem til nå er det blitt stilt få eller ingen spørsmål ved om omskjæringen påvirker menn og kvinners seksuelle helse.
 
Dette har den danske professoren Morten Frisch gjort noe med, og det har skapt til dels store bruduljer, både i og utenfor det medisinske miljøet og blant sexologer.
 
Frisch har analysert tallmaterialet som ble samlet inn under en stor helseundersøkelse i Danmark i 2005, og resultatene er oppsiktsvekkende.

Tre ganger så stor sjanse for problemer med orgasmen
Professoren mener å kunne bevise at menn som er omskåret har over tre ganger så stor sjanse for å få problemer med å få orgasme enn menn som ikke er omskåret.

Kvinner som har et seksuelt forhold til menn som er blitt omskåret har også problemer med å få orgasme, de opplever smerter under samleie og har følelsen av ikke å bli seksuelt tilfredsstilt.

I noen tilfeller er faren for å oppleve problemer i sexlivet åtte ganger større for kvinner i forhold der mannen er omskåret i motsetning til parforhold der mannen fortsatt har forhuden intakt.

Masse nervetråder og sensorer
– Vi glemmer ofte at forhuden er et relativt stort organ med masse nervetråder og sensorer. Vi ser oss blinde på at forhuden til et guttebarn er så liten, og dermed innbiller vi oss at dette ikke er noe stor greie.

– Dersom guttebarnet får beholde forhuden vil den i voksen alder være på størrelse med en dollarseddel, noe som gir et helt annet bilde av størrelsen og viktigheten av denne delen av det mannlige kjønnsorgan, hevder Morten Frisch til Cupido.

Related Articles