© Bulls

Viktig omsorg etter SM

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

Etter å ha levd seg inn i et seksuelt rollespill, kan det være hardt å komme tilbake til virkeligheten. I BDSM har man en tradisjon for “after care”.

Det å være i rollen som sub (slave, masochist, ”bottom”) i mange timers lek, med hardt fysisk og psykisk press og sterke følelser, kan gjøre at man mister seg selv i ”sub-space”. Du kan føle deg sterkt rusa, fordi du er høy på kroppens naturlige kjemikaler – en slags endorfin-eufori.

Derfor kan virkelighets-kræsjen gi psykiske reaksjoner: I sub-space levde du ut fantasiene og glemte smerter og problemer. Virkeligheten er traurig.

 “Sub-en” trenger omsorg når hun eller han kommer ned av rusen. I noen tilfeller kan også den dominante oppleve ”top drop”. En eller begge kan trenge støtte, trøst, omsorg og bekreftelse på at man er elsket.

Spis gjerne sjokolade
Et godt råd er å drikke mye vann, og spis gjerne sjokolade, fordi det inneholder theobromine, som løfter humøret raskt. Det viktigste er å ta tid til å anerkjenne hverandre, komme ned sammen, og gjerne ”debriefe” ved å gå igjennom det som har skjedd.

Andre tips kan være å flytte seg fra stedet rollespillet foregikk, fjerne ”kostymet” og rydde bort sammen.  Noen ønsker å være alene, det er ofte fordi de trenger å hvile. Men ikke forlat hverandre, vær tilgjengelige for å vise omsorg.

Related Articles