Bilde fra Gay Pride i Sao Paolo | © Scanpix

Verdens beste homobyer

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

Cupidos erfaring er at om en by er super for homser, så er det også godt å være der for andre erotisk interesserte og åpne mennesker.

Oftest finner vi i homsesuperbyene en spennende alternativ kulturscene, tolerante holdninger til å leve ut sine seksuelle lyster, og et godt utvalg av erotiske klubber og butikker.

Cupido har snakket med mange homofile reisende og kårer herved våre beste homobyer:
  1. Sao Paulo, Brasil
  2. Barcelona/Sitges, Spania
  3. Cape Town, Sør-Afrika
  4. Berlin, Tyskland
  5. Reykjavik, Island
  6. Tokyo, Japan
  7. San Francisco, USA
  8. Buenos Aires, Argentina
  9. Sydney, Australia
  10. De skandinaviske hovedstedene.
Og her er begrunnelsene fra Cupidos informanter:

Gustavo:
”Jeg har levd i København, New York, Berlin og Rio, og reist over hele verden. Men ingen steder har jeg følt meg så avslappet og hjemme som homse, som her i Sao Paulo.”

Hanne:
”Det er kyssingen som gjør at jeg velger Sao Paulo som homsehovedstaden: Både lesber og homser kysser lidenskapelig på gatene, i parkene, ved cafébordene og i tett omslynget dans – uten at noen løfter et øyebryn. Sao Paulo har metropolens vell av utesteder, homoteater, homorestauranter, designbutikker og til og med kjøpesenter for homser! Alle steder er åpne for heteroer også, og selv om det til og med er egne boligstrøk der homsene rår og subkulturen er velutviklet og vital, så kler både lesber og homser seg som alle andre, like strait eller like punkete.” Hanne

Irene:
”Jeg mener at Reykjavik er homoby nr 1 i verden. Maken til feiring av homodager! Det er en folkefest hvor familier, gamle og unge drar langveisfra for å feire homsenes frihet, selv om de selv ikke kjenner en eneste homse.  Halve Island er i Reykjavik den helgen.  De islandske damene vi kjenner referer til at Island er et godt land å bo i som homo, generelt flott holdninger blant befolkningen og et godt lovverk!”

Anne:
”Tror jeg vil velge meg Sydney som den beste homobyen. Valget er klart preget av at byen ble besøkt under Gay Mardi Gras, og vi ble invitert til å delta i paraden. Å bli behandlet som en popstjerne gjennom Sydneys hovedgater kan ikke undervurderes. Tilskuerne hoiet og skrek og ville absolutt kysse og klemme alle, i alle aldre.”

Svein:
Barcelona er min europeiske vinner, både fordi jeg er veldig glad i Spania, og fordi landet fortjener all honnør ved å innføre en felles ekteskapslov i god tid før f.eks. Norge. Nabo-homobyen Sitges er homokulturell, med mye å se og gjøre.”

Tor Kjetil:
Cape Town er Afrikas fremste homoby. Sør-Afrika fikk felles ekteskapslov før Norge. Mother City party i den gamle borgen hver desember. Utesteder av den standard sorten eller lesbe/homse-steder i townshipene om en får kjentfolk som kan ta en med. ”
 
Tora:
”I Buenos Aires satser myndighetene aktivt på homoturisme. Egne tangokurs for homser og perfekte kulisser for lidenskap.”
 
Tor Kjetil:
Tokyo har et utall små homosteder med hver sin spesielle nisje. Erotiske spesialiseringer du ikke har hørt om en gang. Noen steder kan være vanskelig å finne eller å komme inn på, men det er en del av utfordringen. En by som får deg til å føle at du allerede er i fremtiden.”
 

Related Articles