Lov å prøve
Lov å prøve | Rumpa og anus er erogene soner du ikke skal overse, test ut og se hvor dine grenser går. | © Shutterstock, NTB scanpix

Når enden er god...

Written by: Tore Aasheim

Published:
Last updated:

Noen synes det er ekkelt, andre bare elsker det - rumpa og anus er begge kraftfulle erogene soner.

Vi har spurt våre lesere, Cupido Club-medlemmer og sexologer hva som er deres beste tips for et bedre sexliv. En ting er sikkert - det finnes like mange veier til et godt sexliv som det finnes mennesker. 

Du trenger altså ikke å henge etter tærne i lysekrona og utføre munnsex på din partner som er lenket fast til salongbordet med håndjern med en dildo i rumpa, for at dere skal kunne definere at dere har et godt og innholdsrikt sexliv.

Gjør aldri noe du føler deg presset til, gjør aldri noe mot din vilje og husk at sex skal være en positiv kilde til nytelse, glede og energi i livet ditt.

I dag er det duket for fire nye råd fra våre lesere, CC-medlemmer og sexologer:
 

Tips nummer 13:

Når enden er god er alltid godt. «Vanlig vaginal penetrering får en helt ny dimensjon i kombinasjon med anal penetrering eller massasje,» skriver en av våre Cupido Club-medlemmer. Dette gjelder både for ham og henne. Området rundt og på utsiden analåpningen er en av de stedene på kroppen der vi har flest nervetråder; det må jo kunne brukes til noe, eller hva? «Våg å prøve, men vær også tydelig på at det må gås varsomt fram dersom man ikke har prøvd før. Når det gjøres riktig er det virkelig helt utrolig,» forteller vårt kvinnelige CC-medlem. Om du skulle ønske å ha et mer avslappet forhold til denne tabu- og myteomspunnede kroppsdelen anbefaler vi humorboka «Manus for anus». Den er både morsom og lærerik.
 

Tips nummer 12:

Bli en god kartleser når det gjelder erogene soner. Sjekk terrenget og lag ditt eget kart. Da snakker vi ikke om Oslomarka, men dine eller din partners erogene soner. Kjører dere på med vanlig misjonærstilling så er det lov til å bruke hender og munn andre steder på kroppen. Ligger dere og bare koser, så test ut på hvilke områder der den andre reagerer, får gåsehud, sukker fornøyd eller til og med stønner av nytelse. Husk at også menn har brystvorter og at kvinner har andre erogene soner enn puppene, samt at det er lov å stimulere flere erogene soner samtidig. 
 

Tips nummer 11:

Sett av tid til sex. Det er til og med lov å merke av i kalenderen, men detaljene finner dere kanskje best ut av underveis innenfor den tidsrammen dere har gitt hverandre. I en travel hverdag er greit å se på sex på samme måte som trening; for å få plass til det i hverdagen så kan det godt hende at det faktisk må settes av tid.
 

Tips nummer 10:

Når lysten er forskjellig må den som trenger mest tid bestemme farten. Og så er det ikke lov å gi opp på første forsøk. Her er også tiden en viktig bestanddel. Det er greit å ta en pause eller to underveis dersom lysten ikke tennes umiddelbart eller at for eksempel penis tar en seg en «kunstpause».

Fikk du ikke med deg første tipsartikkel? Den kan du lese her...

Hva tenker du om disse tipsene? Er det noe du vil tilføye? Vi hører gjerne dine synspunkter. Send oss din tilbakemelding på DENNE LINKEN.  

Related Articles