Årets nominerte
Årets nominerte | Dette er årets nominerte til Skamløsprisen 2019. | © Sex og samfunn

Rekordstort engasjement for Skamløsprisen 2019

Written by: Tore Aasheim

Published:
Last updated:

​Sex og samfunn skal 4. september dele ut Skamløsprisen 2019 og engasjementet har vært rekordstort.

Sex og samfunn ønsker å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet, ved å berømme enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å løfte temaet og fjerne skam. Derfor deler vi ut Skamløsprisen.

Dette er den fjerde gangen vi deler ut prisen, og engasjementet og oppmerksomheten rundt prisen har steget enormt.
 
- Vi har aldri før fått inn så mange nominasjoner, og det er veldig gøy å se at folk kjenner til prisen og det er veldig fint at folk er så engasjerte og sender inn nominasjoner, sier daglig leder i Sex og samfunn, Maria Røsok.
 

Dette er topp 10 

- Alle topp 10 er verdige vinnere, og har til sammen frontet mange ulike sider ved seksualitet og seksuell helse. Alle de nominerte representerer et utrolig bredt spekter innen vårt felt, og det er fantastisk å se så mye engasjement i landet vårt! Juryen hadde et vanskelig valg, forteller Røsok.

Gjennom flere runder og gode diskusjoner, har juryen altså stemt frem de beste kandidatene til å vinne Skamløsprisen 2019. Dette er årets topp 10:
  • Ea Baklund, Ellisiv Aure og Ella Fyhn
  • Unge funksjonshemmede og Anette Remme
  • Andreas Koschinski Kvisgaard
  • NRK Super
  • Medisinernes Seksualopplysning (MSO)
  • Ella Marie Hætta Isaksen
  • Mental Helse Ungdom
  • Tuva Fellman
  • Jannicke Elisabet K. Bekkelund
  • Kim Fangen og HivNorge
 

Ti skal bli til tre

Mandag 1. juli klokken 12.00 offentliggjøres de tre finalistene som fortsatt har mulighet til å vinne Skamløsprisen 2019. Da åpnes det samtidig for avstemming, og da er det opp til folket å bestemme hvem av de tre finalistene som fortjener å stikke av med årets pris. Du kan avgi din stemme ved å gå inn på www.skamløsprisen.no. Frist for å stemme er 1. august.

Alle tre finalister vil få en hel dag til å presentere seg for publikum når Sex og samfunn kjører Instagram-takeover i juli. 
 

Utdeling av Skamløsprisen 2019

Skamløsprisen deles ut på Riksscenen i Oslo onsdag 4. september, som også er Verdens seksuelle helsedag. Det er gratis å delta på utdelingen av Skamløsprisen og det er allerede åpnet for påmelding.
 
Else Kåss Furuseth er konferansier og på programmet er foreløpig Stian Grastveit og Carina Elisabeth Carlsen

Juryen til Skamløsprisen 2019 består av Carina Elisabeth Carlsen, Ronny Brede Aase, Stian Grastveit, Martine Tønnessen, Per Arthur Andersen, Else Kåss Furuseth, Kathrine Aspaas og Maria Røsok. Kronprinsesse Mette-Marit er Skamløsprisens høye beskytter.


Hvem kan vinne Skamløsprisen?

Kandidater til Skamløsprisen har gjennom sitt engasjement løftet frem skambelagte områder innen seksualitet og skapt en positiv debatt omkring temaet.

Kandidater til Skamløsprisen bør oppfylle følgende kriterier:
Skapt debatt og økt bevissthet gjennom formidling av kunnskap om seksualitet.
Har gjennom sitt engasjement bidratt til å fjerne fordommer og skam knyttet til seksualitet.
Er et godt forbilde.
Har nådd bredt ut i sitt arbeid, både sosialt og geografisk. 

Related Articles