Enda en biskop
Enda en biskop | Pave Frans har sett seg nødt til å la enda en biskop i Chile gå fra stillingen sin, bare 24 dager etter utnevnelsen.  | © Gregorio Borgia, AP, NTB scanpix

​Pave Frans godtar ny oppsigelse fra chilensk visebiskop

Written by: ​NTB, AP

Published:
Last updated:

Pave Frans godtar at Carlos Eugenio Irarrázabal sier opp stillingen sin, bare 24 dager etter at paven utnevnte ham til visebiskop i Santiago i Chile. 

Irarrázabal føyer seg inn i rekken av biskoper som har trukket seg fra stillinger i den chilenske hovedstaden etter kontroversielle uttalelser eller hendelser.

Bakgrunnen for oppsigelsen er visebiskopens uttalelser om kvinner, inkludert at det ikke var kvinner til stede ved Jesu siste måltid, kun Jesu mannlige disipler. 

– Vi må respektere det, sa visebiskopen, som også la til at kanskje kvinner «liker å holde seg på bakrommet». Uttalelsene skapte debatt. 

Erkebispedømmet i Santiago sier i en kunngjøring at paven har snakket med Irarrázabal og godtatt hans oppsigelse. 
Irarrázabal beklager fredag sine uttalelser. Han har nå fått ansvar for et sogn i Santiago, der han i 2011 tok over etter Chiles mest beryktede pedofile prest Fernando Karadima.

I 2018 gikk 30 chilenske biskoper av etter at en rapport, bestilt av pave Frans, avslørte hvordan den chilenske kirken i flere tiår har visst om omfattende overgrep innad i kirken. Kirken har også iverksatt en stor operasjon for å holde overgrepene skjult. Paven beordret en etterforskning.


 

Related Articles