Hadde han vært helt naken, hadde hjernen din jobbet enda raskere akkurat nå. | © Bulls

Nakenbilder stimulerer hjernen

Published:
Last updated:

Finske forskere har oppdaget at nakenbilder gjør hjernen i stand til å jobbe mer effektivt! Bilder av biler hadde ikke samme gunstige virkning.

Å se et bilde av en naken kvinne eller mann, kan som alle vet sette fantasien i sving, men nå har finske forskere funnet ut at det også gjør hjernen i stand til å jobbe mer effektivt!
 
Seksuelt stimulerende signaler fremskynder faktisk hjernens behandling av synsinntrykkene.
 
Det er magasinet Illustrert Vitenskap, som omtaler forskningsresultatene av den finske undersøkelsen, der hjerneforskere ved universitetene i Tampere og Aalto i Finland satte i alt 47 kvinner og menn til å se på bilder av personer med eller uten klær eller bare i badedrakt.
 
De varierte så de visuelle inntrykkene med foto av ansikter og biler. Målingene avslørte at synet av nakenhet stimulerte flere av hjernens nevrale nettverk til å bli aktive.

På høytrykk i 120 millisekunder
I løpet av kortere tid enn 120 millisekunder jobbet hjernecellene på høytrykk med å bearbeide bilder av nakne mennesker. Når testdeltagerne så fikk se personer iført badedrakt fikk hjernen det bare nesten like travelt.
 
Ansikter ga også et visst utslag, mens fotografier av biler på langt nær hadde samme utslagsgivende effekt.

 
Les også:
Sex skaper nye hjerneceller
- også for hundreåringer

Hjernen stimuleres av alt som skaper lyst og glede. Slik bidrar også god sex til at det dannes nye hjerneceller - også for hundreåringer.

Orgasmen trimmer hjernen
bedre enn sudoku

Mange trimmer hodet med for eksempel kryssord eller sudoku, men isteden burde man heller ta seg en aldri så liten hyrdestund.

Sex gjør oss yngre
Fordi sex frigjør hormonet endorfin i hjernen, bidar høyt seksuelt aktivitetsnivå til at vi kan se yngre ut enn hva alderen skulle tilsi.


Fra Cupidos arkiv: Seksualitet
Som voksen i dag har du sannsynligvis fått mangelfull seksualundervisning. Uansett kan det vel være smart med litt påfyll.

Related Articles