Nytt nummer ute nå!
Blir du sjalu? | © PHOTOGRAPHEE.EU / SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX

Blir «swingers» sjalu?

Publisert: 08.02.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 17:02

Hvordan gikk det med forholdet når de hadde sex med andre?
Den britiske forskeren Richard De Visser har fulgt flere såkalte swingers for å undersøke hvordan det gikk med forholdet når de hadde sex med andre. Fenomenet kalles også konebytting.

Parene definerer seg ikke som polyamorøse eller polygame selv om de i praksis har seksuelle forhold som består av mer enn to.

Det viste seg at parene hadde laget regler og avtaler for å beskytte det primære forholdet, og forebygge sjalusi. Spørsmålet var om begge parter opplevde at det var helt greit i lengden. Samtaler med en av mennene, viste at han var sjalu, men tiet om det til partneren. En av kvinnene mente derimot at det ikke var utroskap, fordi det ikke var bak noens rygg.

Den norske sexologen Mats-Ola Kalgraff mener at dette demonstrerer hvorfor swinging ikke er for alle. Det går an å gjøre et tankeeksperiment, foreslår han.
– Hvis du ikke klarer å se for deg partneren din i en seksuell situasjon med en annen uten å få negative følelser, så bør du kanskje tenke deg om to ganger, sier Kalgraff. (ESSM 2017 Nice)


This article was first publised in Cupido magazine 1/2017.