Seksualundervisning som tilbud til 1.-3. klasse

Published:
Last updated:

2015/2016 var et rekordår for «Uke 6», Norges mest populære seksualitetsundervisningsmateriell.

Materiellet produseres og distribueres av «Sex og Politikk – Foreningen for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter».

1549 undervisere fra 987 grunnskoler har undervist over 118 000 elever. Noe av økningen skyldes at det for første gang ble tilbudt materiell for 1.-3. klasse, noe som foreningen erfarer fikk god mottakelse. Deler av materiellet ble for første gang tilbudt på nynorsk og samisk. Materiellet er gratis og skoler som er interessert i å motta det kan melde seg på via www.uke6.no.
 
2016-2017 er det syvende skoleåret hvor Sex og Politikk produserer normkritisk og alderstilpasset seksualitetsundervisningsmateriell for barne- og ungdomskolen.
 
Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF). 17. mai lanserte IPPF en rapport om helhetlig seksualitetsundervisning (Comprehensive Sexuality Education - CSE) og unges rettigheter, som en del av kampanjen om helhetlig seksualitetsundervisning "Know It Own It" som skal gå i et år.
 
Kampanjen og rapporten har følgende fokus:
  • å engasjere unge mennesker i alle politiske beslutninger som påvirker deres liv,
  • å gjøre helhetlig seksualitetsundervisning tilgjengelig for alle innen 2020.
     
Budskapet fra IPPFs rapport er: For lite, for sent, for biologisk. Rapportens fokus er nå en del av Sex og Politikks satsning. Du kan finne og lese rapporten her.

 
Les også:
Seksualundervisning
Artikkelstoff, nyheter og notiser fra Cupidos arkiv.



Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Barndom
Det skjer vesentlige forskningsgjennombrudd på et område som fortsatt er tabu innen store deler av forskningsverdenen.

Related Articles